Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Grand Opening!

Αρχίσαμε!

Εδώ και μερικές βδομάδες έχουμε τελειώσει τις καταγραφές μας στα κτίρια της ειδικότερης περιοχής μελέτης μας!

Αναλυτική καταγραφή έγινε στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λέοντος Σοφού, Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη και Βασ. Ηρακλείου-Φράγκων! Τα αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό θα αναρτηθούν σύντομα!

Επίσης, ο κύκλος ερωτηματολογίων για τους θαμώνες της περιοχής έχει κλείσει, και είμαστε σε φάση επεξεργασίας. Τα ερωτηματολόγια για τους πρωινούς και τους βραδινούς επιχειρηματίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και αντίστοιχα θα δημοσιευθούν. Σας ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχατε (ή θα συμμετέχετε στο μέλλον)!

Παράλληλα, μελετάμε και την ευρύτερη περιοχή, η οποία θα είναι τελικά και η περιοχή της πολεοδομικής μας "επέμβασης" και πρότασης. Η περιοχή αυτή περικλείεται από τις οδούς: Δωδεκανήσου, Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη και Τσιμισκή.



Η μελέτη μας αφορά ειδικές χρήσεις γης (όπως αναψυχή, πολιτισμός, βιοτεχνία, εμπόριο κλπ), ιδιαίτερο κτιριακό δυναμικό (καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά διατηρητέα) αλλά και έρευνα κτηματαγοράς.

Αν πιστεύετε ότι έχετε κάποιο στοιχείο για την περιοχή το οποίο θα μπορούσε να μας βοηθήσει, θα χαιρόμασταν πολύ να μας το στείλετε! Οι προσωπικές σας εμπειρίες που σχετίζονται με τη "ζωή" της περιοχής, μας είναι εξίσου πολύ σημαντικές ώστε να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον ανθρωπογενή παράγοντα του ζητήματος. Επίσης, για οποιαδήποτε απορία, ρωτήστε μας ότι θέλετε!

2 σχόλια:

  1. Κοριτσάκια μου,
    έπεσα τυχαία πάνω στη σελίδα σας...Μπράβο!!!!!
    Πολύ καλή δουλειά!!!!
    Σχετικά με αυτά που διάβασα στις αναρτήσεις σας...το αποτέλεσμα της διπλωματικής σας θα είναι μία πρόταση ανάπλασης της περιοχής ή θα το δείτε και από το αναπτυξιακό του κομμάτι...π.χ. κίνητρα για διάφορες χρήσεις, προβλέψεις μελλοντικών αναγκών σε χρήσεις κλπ.???
    Επιπλέον, σύμφωνα με όσα λέτε ίσως να αξίζει και το γεγονός ότι η περιοχή της συγγρού ως και καλά "place to be" επεκτείνεται και προς Βαρβάρη, κλασικό πχ είναι το "το καφενείο μου".
    Επιπλέον η φαινομενική ζήτηση ακινήτων στην περιοχή, τουλάχιστον σε επίπεδο ισογείου κατά πόσο και με ποιες χρήσεις ορόφων θα μπορούσε να συνδιαστεί? Σε περίπτωση που οι υπολοιποι όροφοι αφορούν γραφεία και εργασιακούς χώρους, θέλετε να κάνετε κάτι του τύπου Ντοκλαντς???
    Επίσης η έξαρση αναζήτησης γης για χρήση κυρίως ψυχαγωγίας, θεωρητικά δημιουργήθηκε εξαιτίας κάποιων αρχικών "εναλλακτικών - χαλαρών" μαγαζιών και στη σθνέχεια έγινε μόδα. Η απορροία η δικιά μου είναι αν τα πρώτα για κάποιο λόγο φύγουν από εκεί θα αλλάξει και η τάση της ζήτησης και επίσης η ξαφνική "πολυκοσμία" της περιοχής κατά πόσο θα επιρεάσει τις επιλογές ψυχαγίας των αρχικών της θαμώνων - έμενα ήδη πολλοί φίλοι μου δεν πάνε συγγρού γιατί και καλά τώρα έγινε το place to be....
    Λοιπόν σας κούρασα....συνεχίστε έτσι πολύ καλή δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Εριφύλη μου και ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο! Δεν μας κουρασες καθόλου! Στο κάτω κάτω, το blog το κάναμε για να μας λέτε τη γνώμη σας, όχι να το χαζεύουμε εμείς! :P
    Αυτό που εμπειρικά παρατήρησες για την περιοχή, τα μαγαζιά και τους θαμώνες ισχύει. Μέσα στη βδομάδα θα αναρτήσουμε τα αποτελέσματα των ερωτηματολογιών που κάναμε, οπότε και θα δεις και σε νούμερα τι παίζει!
    Όσο αφορά τον συνδυασμό των χρήσεων, είναι όντως περίεργη υπόθεση. Εξαράται από το τι "όραμα" έχουμε για την περιοχή... Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει, μιας και είμαστε σε φάση αξιολόγησης. Είναι πολύ πιθανό όμως, μετά τις 25 Αυγούστου αρχίσουμε να ποστάρουμε σιγά σιγά και τις ιδέες μας!
    Αποτέλεσμα, δεν θέλουμε να είναι μια απλή πολεοδομική μελέτη ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε... Γι'αυτό διαλέξαμε και αυτήν την περιοχή άλλωστε. Το εξετάζουμε από μια πιό πολιτισμική σκοπιά. Μας ενδιαφέρουν πολύ τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την ανάπτυξη και είναι, στην αρχή τους τουλάχιστον, πιό πολύ πολιτισμικά παρά οικονομικά.
    Σε ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια! Θα μας ενδιέφερε πολύ να ακούμε τη γνώμη σου!! Να μας την λές λοιπόν!!
    Φιλιά πολλά και καλά μπανάκια!
    Βίβιαν-Αθηνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή