Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Η συμμετοχή σας σε αριθμούς!

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή google analytics παρακολουθήσαμε την κίνηση του blog την περίοδο 17.8.10-16.9.10. Με βάση, λοιπόν, την εφαρμογή αυτή, προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα και συμπεράσματα.
Αρχικά, εξετάζουμε συνοπτικά, την επισκεψιμότητα που είχε ο ιστότοπος. Όπως παρατηρούμε από το παρακάτω γράφημα το blog επισκέφτηκαν συνολικά 553 άτομα (μοναδικές επισκέψεις) σε διάστημα ενός μήνα, με αποκορύφωμα επισκεψιμότητας στις 14 Σεπτεμβρίου (σημειώθηκαν 93 μοναδιαίες επισκέψεις), οπότε και αναρτήθηκε η πρόταση της εργασίας μας. Η κάθε «σελίδα» που αναφέρεται στο γράφημα αφορά και μία ανάρτηση. Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι κάθε ανάρτηση έχει προβληθεί κατά μέσο όρο περίπου 2 φορές, ενώ συνολικά όλες οι αναρτήσεις έχουν προβληθεί περίπου 1850 φορές. Θεωρούμε τα αποτελέσματα ιδιαίτερα καλά για εμάς, καθώς δεν περιμέναμε τόσο υψηλές τιμές επισκεψιμότητας. Βέβαια, παρατηρείται μια αναντιστοιχία μεταξύ των σχολίων που τελικά έγιναν (60 περίπου) σε σχέση με τα άτομα που διάβασαν το blog μας. Το γεγονός αυτό, πιθανόν, οφείλεται στο ότι δεν τολμούν ή ντρέπονται να πουν την γνώμη τους δημόσια, ή λόγω έλλειψης χρόνου αλλά από την γενικότερη κίνηση του ιστοτόπου πιστεύουμε ότι δεν οφείλεται στην αδιαφορία τους απέναντι στο ζήτημα της Βαλαωρίτου.

 Γενική Επισκόπηση επισκεψιμότητας τους Ιστότοπου Re-urban Valaoritou. Πηγή: https://www.google.com/analytics
Παρουσιάζει ενδιαφέρον να εξετάσουμε κάποια στοιχεία που αφορούν τα άτομα που διάβασαν έστω και μια φορά το blog μας. Αρχικά, εξετάζουμε την χώρα καταγωγής τους. Όπως φαίνεται από τον παρακάτω χάρτη, και όπως είναι φυσικό, οι περισσότερες επισκέψεις προέρχονται από την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι αναγνώστες προέρχονταν και από το εξωτερικό, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία (πιθανότατα Έλληνες που ζουν και σπουδάζουν στο εξωτερικό).

Χώρα Καταγωγής επισκεπτών του blog. Πηγή: https://www.google.com/analytics
Τόπος Καταγωγής Ελλήνων επισκεπτών του blog. Πηγή: https://www.google.com/analytics
Από τα στατιστικά στοιχεία που κατέγραψε η εφαρμογή Google Analytics, προκύπτει ότι μεγάλο ποσοστό των αναγνωστών επέστρεφαν ξανά για να διαβάσουν κάποια καινούρια ανάρτηση. Γεγονός, που επαληθεύει το ενδιαφέρον, τουλάχιστον μιας μερίδας πληθυσμού για το αντικείμενο μελέτης μας. Αυτό φαίνεται από το παρακάτω γράφημα, όπου τα άτομα που επισκέπτονταν ξανά τον ιστότοπό μας ανέρχονται στο 37% περίπου των συνολικών επισκεπτών.
Νέοι επισκέπτες έναντι Επανερχόμενων. Πηγή: https://www.google.com/analytics
Από το τελευταίο διάγραμμα παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι επισκέπτες ενημερώθηκαν για το blog από το Facebook, στο οποίο ουσιαστικά ανακοινώναμε κάθε καινούρια ανάρτηση και από το Google, πιθανόν μέσω της μηχανής αναζήτησης. 

Πηγές επισκεψιμότητας του blog :  Πηγή: https://www.google.com/analytics
Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν στην όλη διαδικασία και συζήτηση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου